Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ponçik hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 12;
- 3 yemek kaşığı toz şeker 12;
- 1 yemek kaşığı instant maya 12;
- 2 yemek kaşığı un 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş) 1;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 12;
- 1 adet yumurta 12;
- 4 su bardağı un 12.
Yapılışı:
- Bir kasede süt, toz şeker, maya ve unu karıştırıp ön mayayı hazırlayın ve 10 dakika bekletin 1.
- Ayrı bir kasede tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın 1.
- Ardından mayalı karışıma ilave edip karıştırın 1.
- Unu azar azar karışıma ilave edin 1.
- Ele yapışmayacak bir hamur elde edip üzerini temiz bir bezle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanmış olan hamuru ikiye bölün ve her iki bezeyi yuvarlak şekilde açın 1.
- Açtığınız hamuru 8 eşit üçgene bölün ve her bir üçgenin geniş kısmına 1 tatlı kaşığı reçel ekleyin 1.
- Her bir üçgeni kenarlarından toparlayıp içe doğru katlayarak kapatın 1.
- Pişirme kağıdı serili fırına ponçikleri yerleştirin ve 200 derece fırında 12 dakika pişirin 1.
- Pişmiş olan ponçiklerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirin ve servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: