• Buradasın

    Ponçikler neden yumuşak olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ponçiklerin yumuşak olmasının sebebi, hamurun iyi mayalanmış olmasıdır 1.
    Ponçiklerin yumuşak olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
    • Yağın ideal sıcaklıkta olması 1. Kızartma yağının ideal sıcaklığı 170-180 derece arasındadır 1. Çok sıcak olursa dışı hemen yanar, içi çiğ kalır 1.
    • Hamurun kıvamı 2. Hamur ne çok yumuşak ne de sert olmalıdır 2.
    • Mayalanma süresi 2. Hamur yoğurulduktan sonra mutlaka mayalanma süresi beklenmelidir 2.
    Ayrıca, ponçiklerin üzerine pudra şekeri yerine eritilmiş çikolata veya karamel sos da kullanılabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gerçek ponçik hangi undan yapılır?

    Gerçek ponçik yapımında 4 su bardağı un kullanılır. Ponçik tariflerinde genellikle buğday unu tercih edilir. Unun türü, tarife ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Ponçik hamuru nasıl yapılır?

    Ponçik hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; 1 yemek kaşığı instant kuru maya; 3 yemek kaşığı toz şeker; 4 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı tereyağı (eritilecek); 1 adet yumurta; 4 su bardağı un. Yapılışı: 1. Bir kasede süt, toz şeker, maya ve unu karıştırıp ön mayayı hazırlayın ve 10 dakika bekletin. 2. Ayrı bir kasede tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın. 3. Mayalı karışıma ilave edip karıştırın. 4. Unu azar azar karışıma ilave edin. 5. Ele yapışmayacak bir hamur elde edip üzerini temiz bir bezle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın. Ponçik hamurunun nasıl yapılacağına dair resimli anlatımlar yemek.com, ye-mek.net ve nefisyemektarifleri.com sitelerinde bulunabilir.