Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ponçiklerin yumuşak olmasının sebebi, hamurun iyi mayalanmış olmasıdır 1.
Ponçiklerin yumuşak olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Yağın ideal sıcaklıkta olması 1. Kızartma yağının ideal sıcaklığı 170-180 derece arasındadır 1. Çok sıcak olursa dışı hemen yanar, içi çiğ kalır 1.
- Hamurun kıvamı 2. Hamur ne çok yumuşak ne de sert olmalıdır 2.
- Mayalanma süresi 2. Hamur yoğurulduktan sonra mutlaka mayalanma süresi beklenmelidir 2.
Ayrıca, ponçiklerin üzerine pudra şekeri yerine eritilmiş çikolata veya karamel sos da kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: