• Buradasın

    Ponçikler neden yumuşak olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ponçikler, hamur işi hazırlanırken kullanılan malzemelerin ve pişirme yönteminin etkisiyle yumuşak olur 13.
    Yumuşaklık sağlayan temel faktörler:
    • Maya ve uzun yoğurma: Hamurun mayalanması ve uzun süre yoğrulması, ponçiklerin daha pufur pufur ve yumuşak olmasını sağlar 2.
    • Kızartma: Ponçikler, kızartılma işlemi sayesinde dışı çıtır içi yumuşak bir kıvama gelir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gerçek ponçik hangi undan yapılır?

    Gerçek ponçik, 4 su bardağı un kullanılarak yapılır.

    Ponçik hamuru nasıl yapılır?

    Ponçik hamuru yapımı için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; 3 yemek kaşığı toz şeker; 1 yemek kaşığı instant maya; 2 yemek kaşığı un; 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş); 4 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 adet yumurta; 4 su bardağı un. Yapılışı: 1. Bir kasede süt, toz şeker, maya ve unu karıştırıp ön mayayı hazırlayın ve 10 dakika bekletin. 2. Ayrı bir kasede tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın. 3. Ardından mayalı karışıma ilave edip karıştırın. 4. Unu azar azar karışıma ilave edin. 5. Ele yapışmayacak bir hamur elde edip üzerini temiz bir bezle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın. 6. Mayalanmış olan hamuru ikiye bölün ve her iki bezeyi yuvarlak şekilde açın. 7. Açtığınız hamuru 8 eşit üçgene bölün ve her bir üçgenin geniş kısmına 1 tatlı kaşığı reçel ekleyin. 8. Her bir üçgeni kenarlarından toparlayıp içe doğru katlayarak kapatın. 9. Pişirme kağıdı serili fırına ponçikleri yerleştirin ve 200 derece fırında 12 dakika pişirin. 10. Pişmiş olan ponçiklerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirin ve servis edin.