• Buradasın

    Pizza hamur teknesi kaç litre?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A stainless steel pizza dough trough filled with smooth, elastic dough sits on a wooden counter in a bustling Turkish pizzeria, with a chef in a white apron nearby kneading fresh dough by hand.
    Pizza hamur teknelerinin litre kapasitesi, modeline göre değişiklik göstermektedir:
    • GastroPlast GPH-75: 400x600x75 mm boyutlarındaki bu tekne, 75 mm yüksekliğe sahiptir 23.
    • TeknoTrust Kapaklı Hamur Teknesi: 9,2 litre hacme sahiptir 4.
    Diğer modeller için de farklı litre kapasiteleri bulunabilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pizza hamurunu hangi kapta mayalandırılır?

    Pizza hamurunu derin bir kapta mayalandırmak uygundur.

    Pizza hamuru teknesi nasıl olmalı?

    Pizza hamuru teknesi şu özelliklere sahip olmalıdır: Malzeme: Gıdaya uygun, insan sağlığına zararsız, beyaz polipropilen veya polikarbonat gibi malzemelerden üretilmiş olmalıdır. Kapak: Hava geçirmez bir kapağı olmalı, bu sayede hamurun nemli kalması sağlanmalıdır. Ölçüm İşaretleri: Hamurun doğru bir şekilde ölçülmesini ve karıştırılmasını kolaylaştıran uygun ölçüm işaretlerine sahip olmalıdır. Tasarım: Yuvarlatılmış kenarları olmalı, çıkıntılı öğeler içermemelidir; bu sayede taşınması güvenlidir. Temizlik: Bulaşık makinesinde yıkanabilir olmalı, düz yüzeyi sayesinde kolay temizlenip tekrar kullanılabilir olmalıdır. Isı Kontrolü: Hamurun kabarması için sıcak, tutarlı ve kontrollü bir ortam sağlamalıdır. İstiflenebilirlik: Üst üste kapaklı veya kapaksız olarak istiflenebilmelidir. Dayanıklılık: -40°C ile +70°C arasındaki sıcaklıklara dayanıklı olmalıdır.

    Hamur teknesi ne işe yarar?

    Hamur teknesi, hamurun yoğrulması, dinlendirilmesi veya saklanması için kullanılan geniş, derin ve genellikle kapaklı bir kutudur. Başlıca işlevleri: Hamurun yoğrulması. Dinlendirme. Saklama. Hamur tekneleri, farklı boyut ve şekillerde bulunabilir. Ayrıca, eski zamanlarda hamur teknesi, unun karıldığı ve hamurun elde edildiği bir kap olarak da kullanılmıştır.

    Gerçek pizza hamuru nasıl hazırlanır?

    Gerçek pizza hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler: 5 su bardağı un; 2 su bardağı ılık su; 1 paket instant maya; 1 yemek kaşığı toz şeker; Yarım yemek kaşığı tuz; 4 yemek kaşığı zeytinyağı. Hazırlanışı: 1. Yoğurma kabına unu alın, ortasına çukur açarak şeker, maya, tuz ve zeytinyağını ekleyin. 2. Ilık suyu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. 3. Hamur yumuşak bir kıvam alıp toparlanınca üzerini streç filmle kapatıp bir örtü ile örtün ve yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın. 4. Mayalanan hamuru biraz un serpilmiş tezgaha alarak biraz daha yoğurun ve havasını alın. 5. Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve ilk pizzayı açmaya başlayın. 6. Hamur kabarmasın diye üzerine çatal ile delikler açın. 7. Ev tipi fırında pişirecekseniz, 200°C'de 10 dakika ön pişirme yapın. 8. Üzerine pizza sosu ve dilediğiniz malzemeleri ekleyerek pizzayı tamamlayın. 9. 200°C fırında 15 dakika daha pişirin. Pizza hamurunu hazırlarken malzemelerin doğru ölçülerde kullanılması ve mayalanma sürecine dikkat edilmesi önemlidir.