Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pişmiş tavuğun 4 gün sonra yenmesi, gıda zehirlenmesine yol açabilir.
Pişmiş tavuk buzdolabında 2-3 gün, en fazla 5 gün bozulmadan saklanabilir 145. Ancak, gıda zehirlenmesi riskini en aza indirmek için pişmiş tavuğun 4 ay içinde tüketilmesi önerilir 1.
Tavuk zehirlenmesi belirtileri, kontamine olmuş tavuk eti tüketiminden 6 ila 48 saat sonra ortaya çıkar ve mide bulantısı, kusma, ishal, ateş, kramp ve karın ağrısı gibi semptomları içerir 23.
Gıda güvenliği kurallarına dikkat etmek, tavuk etini doğru şekilde pişirmek, çapraz bulaşmayı önlemek ve hijyen kurallarına uymak, tavuk zehirlenmesi riskini en aza indirmek için önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: