Buradasın
Pirzola en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pirzola en güzel şu şekillerde pişirilebilir:
- Tavada pirzola 13. Döküm tava yüksek ısıda ısıtılır, etler bolca sıvı yağ ile yağlanıp hafif tuz eklenerek tavaya alınır 13. Her iki yüz de 1 dakika yüksek ateşte pişirilir, orta-iyi pişmiş et için toplam pişirme süresi 5 dakikadır 13.
- Fırında pirzola 13. Etler tavada mühürlenir, ardından 200 derece fırında 10-15 dakika pişirilir 13. Fırından çıktıktan sonra 4-5 dakika dinlendirilir 13.
- Izgarada pirzola 13. Marine edilen etler, güçlü bir ateşte ancak direkt alev ile temas etmeden pişirilir 1. Her iki taraf da 4-5 dakika pişirilir, pişme süresi ateşin gücüne göre değişir 1.
Pirzola pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Buzdolabından çıkan et, oda sıcaklığında 30 dakika bekletilmelidir 14.
- Pişirme sırasında maşa kullanılmalı, bıçak veya çatal kullanılmamalıdır 13.
- Etin daha yumuşak olması için marine süresine dikkat edilmeli, bir gece bekletmek lezzeti artırabilir 2.
- Etin altına ve üstüne yağlı kağıt serildiğinde, pişirme sonunda etin daha yumuşak olduğu belirtilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: