Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pirinç patlağı, pirinç unundan yapılmaz. Pirinç patlağı, pirinç tanelerinin haşlanıp ardından yağda patlatılmasıyla elde edilir 134.
Gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Pirinçleri ılık suya koyup yarım saat bekletin 3.
- Süzgece aktarıp nişastası gidene kadar iyice yıkayın 3.
- Suyu tencerede kaynatıp pirinçleri içine aktarın 3.
- Kaynamaya başladığında altını kısıp kapağını hava alacak şekilde kapatın ve pirinçleri suyu çekene kadar pişirin 3.
- Ocaktan aldığınız pirinçleri yarım saat kapağı kapalı halde dinlendirin 3.
- Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye pirinçleri serin ve fırında kurutun 3.
- Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın 3.
- Pirinçleri metal saplı bir tel süzgece alıp azar azar yağa batırarak patlatın 3.
- Dilediğiniz takdirde yağdan aldıktan sonra üzerine tuz serpebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: