Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pırasa yemeği içine aşağıdaki malzemeler konur:
- Pırasa: Yemek yapımında ana malzeme olarak kullanılır, doğranır ve suda bekletilir 23.
- Soğan: İsteğe bağlı olarak kullanılır, pırasa soğangillerden geldiği için tercihe bağlıdır 3.
- Havuç: Dış kısmı kazınıp doğranır ve yağda kavrulur 23.
- Pirinç: Yemeğe lezzet katmak için eklenir, yıkanıp süzülür 13.
- Domates salçası ve kırmızı toz biber: Yemeğe renk ve tat vermek için ilave edilir 23.
- Tuz ve karabiber: Yemeğin temel baharatlarıdır 13.
- Zeytinyağı veya bitkisel sıvı yağ: Yemekte kullanılan yağdır 23.
- Su: Yemeğin pişmesi için yeterli miktarda sıcak su eklenir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: