Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pisi balığı tüketirken dikkat edilmesi gerekenler:
- Taze olmalı: Taze pisi balığı, kokusuz ve parlak görünüme sahiptir 15.
- Doğru şekilde pişirilmeli: Aşırı pişirmekten kaçınılmalı ve zararlı mikroorganizmaların yok olduğundan emin olunmalıdır 15.
- Dikenli kısımları temizlenmeli: Dikenler, doğru şekilde temizlenmezse zarar verebilir 5.
Pisi balığı, omega-3 yağ asitleri, protein ve mineraller açısından zengin olup, diyet yapanlar için uygun bir seçenektir 15. Ancak, deniz ürünlerinin aşırı tüketimi bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara yol açabilir 15.
Penis balığı olarak bahsedilen "urechis unicinctus" ise genellikle martılar, su samurları, köpek balıkları ve diğer balıklar için bir besin kaynağıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: