Buradasın
Pilavın çelik tencereye yapışmaması için hangi yağ kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pilavın çelik tencereye yapışmaması için kullanılabilecek yağlar şunlardır:
- Hindistan cevizi yağı 1. Tavanın her yerini yağlayıp, tavayı ısıtıp yağ soğuyana kadar bekleyerek yapışmazlık sağlanabilir 1.
- Zeytinyağı 1. Tava veya tencereyi ısıtmadan önce eklenerek pilavın yapışması önlenebilir 1.
- Tereyağı 15. Orta ateşte ısıtılıp, tuz eklenerek tavanın her yerine yayıldıktan sonra fazla yağ aktarılarak tava kullanılabilir 15.
Ayrıca, tencerenin tabanına bir miktar yağ sürmek de yapışmayı azaltan bir tekniktir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: