Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pideli köfte yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 g kıyma 13;
- 3 adet kebaplık küçük pide 13;
- 250 g tereyağı 1;
- 250 g yoğurt 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 13;
- 1 çay kaşığı karabiber 13;
- Tuz 1;
- Domates salçası 1.
Yapılışı:
- Kıyma, ekmek ile makinede çekilerek buzdolabında bir gün bekletilir 13.
- Ertesi gün kimyon ve karabiber ile yoğrularak köfte hamuru hazırlanır 13.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı köfteler yapılır 13.
- Izgarada veya kömür ateşinde köfteler kızartılır 13.
- Aynı ızgarada ya da mangalda pideler de kızartılarak küp şeklinde doğranır ve servis tabağına yerleştirilir 13.
- Pidelerin üzerine kızarmış köfteler, tabağın kenarına yoğurt konur, köftelerin üzerine salçalı sos ve kızgın tereyağı ilave edildikten sonra servis yapılır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: