Buradasın
Peynirler sertlik derecesine göre nasıl sınıflandırılırlar?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynirler sertlik derecesine göre dört ana kategoriye ayrılır:
- Taze Peynirler: Hiç olgunlaşma süresi yoktur, hafif ve yüksek nem oranına sahiptir 2. Örnekler: Ricotta, Mozzarella, Lor 23.
- Yumuşak Peynirler: Kısa süre olgunlaştırılır, hafif elastik bir dokuya sahiptir 2. Çoğu kabukludur (örneğin Brie ve Camembert) 2.
- Yarı Sert Peynirler: Orta derecede nem içerir ve daha uzun süre olgunlaştırılır 2. Dilimlenebilir ve pişirildiğinde güzel erir 2. Örnekler: Gouda, Edam, Havarti 2.
- Sert Peynirler: Uzun süre olgunlaştırılır, nem oranı düşüktür 2. Keskin bir aromaya sahiptir ve rendelenmeye uygundur 2. Örnekler: Cheddar, Parmesan, Grana Padano, Manchego 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: