Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynir yapımında kullanılan mayalar şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Hayvansal maya 5. Geviş getiren hayvanların midesinde üretilen rennin enzimi, diğer bir ifadeyle peynir mayası 35.
- Mikrobiyel kaynaklı maya 5. Fermantasyon yöntemi ile üretilen süt ürünlerinde bulunan mayalar 5. Yoğurt, bu maya türüne örnek olarak verilebilir 5.
- Genetik maya 5. Peynir mayasının özündeki kimozin enziminin farklı bir mikroorganizmaya transferiyle elde edilen maya türü 5.
Peynir yapımında en çok kullanılan maya, hayvansal peynir mayasıdır 5.
Ayrıca, peynir yapımında Kluyveromyces lactis, Debaromyces hansenii, Yarrowia lipolytica, Pichia guilliermondii gibi mayalar da kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: