Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de ve dünyada yaygın olarak tüketilen bazı peynir çeşitleri şunlardır:
- Ezine Peyniri: İnek, koyun veya keçi sütünden yapılan, sert veya yumuşak seçenekleri bulunan bir peynir türüdür 1.
- Tulum Peyniri: Olgun bir peynir olup, en az üç ile altı ay arası tulumlarda bekletilir 1.
- Antep Peyniri: Gaziantep meralarında otlatılan küçükbaş hayvanların sütlerinden yapılan bir peynir çeşididir 1.
- Divle Obruk Peyniri: Karaman'da koyun veya keçi sütünden elde edilen, mağarada olgunlaştırılan bir peynir türüdür 1.
- Civil Peyniri: Yağı alınmış taze sütten üretilen, hafif ekşi bir tada sahip peynirdir 1.
- Kars Kaşarı: Kars ve Ardahan illerindeki meralarda otlayan hayvanların sütünden yapılan özel bir peynirdir 1.
- Örgü Peyniri: Bileşim yönünden beyaz peynire, üretim teknolojisi açısından ise kaşar peynire benzeyen bir peynir türüdür 1.
- Mozzarella: İtalyan kökenli, taze olarak salatalardan tatlılara kadar birçok yiyecekte kullanılan bir peynirdir 23.
- Rokfor (Roquefort): Küflü bir peynir çeşidi olup, genellikle koyun sütünden yapılan, yumuşak yapıda bir peynirdir 23.
- Parmesan: İnek sütünden üretilen, sert yapıda ve yemeklerin üzerine rendelenen bir peynir türüdür 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: