Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pembe Sultan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 200 ml süt 2
- 200 ml yoğurt 2
- 100 gram toz şeker 2
- 1 paket vanilin 2
- 100 gram çilek veya frambuaz 2
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 2
Yapılışı:
- Bir kabın içinde sütü ve toz şekeri karıştırıp ocağa alın ve kaynamaya bırakın 2.
- Kaynadıktan sonra, 2 yemek kaşığı nişastayı bir miktar süt ile açıp karışıma ekleyin ve sürekli karıştırarak muhallebiyi koyulaşana kadar pişirin 2.
- Koyulaştıktan sonra, ocaktan alıp vanilini ekleyin ve karıştırın 2.
- Hazırladığınız muhallebiyi alternatif olarak bir cam kaseye veya servis kaselerine dökün ve soğumaya bırakın 2.
- En az 2 saat buzdolabında bekletin 2.
- Servis yapmadan önce üzerini hindistan cevizi veya file antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz 2.
Ayrıca, Pembe Sultan Salatası tarifi de mevcuttur:
Malzemeler:
- 4-5 adet kırmızı pancar 34
- 2 su bardağı kaymaksız yoğurt 34
- 2 diş sarımsak 34
- 2 çorba kaşığı mayonez 34
- 1 çay kaşığı tuz 34
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı 34
Yapılışı:
- Süzme yoğurdu, tuzu ve mayonezi geniş bir karıştırma kabında çırpın 4.
- 4 adet kırmızı pancarı küp küp doğrayın 4.
- Kalan bir adet pancarı da ince şekilde rendeleyin 4.
- Pancarın rengini vermesi için rendeledikten sonra çıkan suyu da yoğurda ekleyin 4.
- Karışımı rengi verene kadar karıştırın ve soğuk şekilde salatayı sunun 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: