• Buradasın

    Pembe sultan tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pembe sultan tatlısı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, pembe sultan mezesi tarifi şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 2 adet orta boy pancar 35;
    • 2 diş sarımsak 35;
    • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 35;
    • 6 yemek kaşığı yoğurt 5;
    • Tuz 35.
    Yapılışı:
    1. Pancarların sap ve kök uçlarını kesin, kabuklarıyla birlikte yıkayıp orta ateşte, üzerini geçecek kadar suyla haşlayın 3. Ortalama haşlanma süresi 25-30 dakikadır 3.
    2. Haşlanan pancarları sudan alıp biraz soğumaya bırakın, kabuklarını soyun ve rendeleyin 3.
    3. Rendelenmiş pancarları bir kaba koyun 5.
    4. Bir kase içine 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 6 yemek kaşığı normal yoğurt, 2 diş rendelenmiş sarımsak ve damak tadınıza göre tuz koyun, güzelce karıştırın 5.
    5. Hazırladığınız yoğurt sosunu pancarın üzerine ekleyin ve karıştırın 5.
    6. Yoğurt miktarını damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz, ayrıca isteğe göre mayonez de ekleyebilirsiniz 5.
    7. Hazırladığınız pembe sultan mezesini servis tabağına alıp, üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pembe Sultan hangi yöreye ait?

    Pembe Sultan, Türkiye'ye ait geleneksel bir mezedir. Ayrıca, Pembe Sultan adıyla bilinen ve dekoratif amaçlarla yetiştirilen bir bitki türü de bulunmaktadır.

    Sultan Tatlısı şerbeti nasıl yapılır?

    Sultan Tatlısı şerbeti için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 2,5 su bardağı toz şeker - 3,5 su bardağı su - Çeyrek limon suyu Yapılışı: 1. Şeker ve suyu bir kaba koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın. 2. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. 3. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bu şerbet, sultan tatlısının üzerine dökülerek servis edilir.

    Pembe Sultan'ın içinde ne var?

    Pembe Sultan mezesinin içinde bulunan malzemeler: 2 adet pancar; 2 diş sarımsak; 3 yemek kaşığı yoğurt; 5 yemek kaşığı süzme yoğurt; 2 çay kaşığı tuz. İsteğe bağlı olarak ceviz ve maydanoz da eklenebilir.