Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pembe sultan tatlısı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, pembe sultan mezesi tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 adet orta boy pancar 35;
- 2 diş sarımsak 35;
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 35;
- 6 yemek kaşığı yoğurt 5;
- Tuz 35.
Yapılışı:
- Pancarların sap ve kök uçlarını kesin, kabuklarıyla birlikte yıkayıp orta ateşte, üzerini geçecek kadar suyla haşlayın 3. Ortalama haşlanma süresi 25-30 dakikadır 3.
- Haşlanan pancarları sudan alıp biraz soğumaya bırakın, kabuklarını soyun ve rendeleyin 3.
- Rendelenmiş pancarları bir kaba koyun 5.
- Bir kase içine 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 6 yemek kaşığı normal yoğurt, 2 diş rendelenmiş sarımsak ve damak tadınıza göre tuz koyun, güzelce karıştırın 5.
- Hazırladığınız yoğurt sosunu pancarın üzerine ekleyin ve karıştırın 5.
- Yoğurt miktarını damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz, ayrıca isteğe göre mayonez de ekleyebilirsiniz 5.
- Hazırladığınız pembe sultan mezesini servis tabağına alıp, üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: