Pembe Sultan Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 200 ml süt - 200 ml yoğurt - 100 gram toz şeker - 1 paket vanilin - 100 gram çilek veya frambuaz - 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: 1. Bir kabın içinde sütü ve toz şekeri karıştırıp ocağa alın ve kaynamaya bırakın. 2. Kaynadıktan sonra, 2 yemek kaşığı nişastayı bir miktar süt ile açıp karışıma ekleyin ve sürekli karıştırarak muhallebiyi koyulaşana kadar pişirin. 3. Koyulaştıktan sonra, ocaktan alıp vanilini ekleyin ve karıştırın. 4. Hazırladığınız muhallebiyi alternatif olarak bir cam kaseye veya servis kaselerine dökün ve soğumaya bırakın. 5. En az 2 saat buzdolabında bekletin. 6. Servis yapmadan önce üzerini hindistan cevizi veya file antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Ayrıca, Pembe Sultan Salatası tarifi de mevcuttur: Malzemeler: - 4-5 adet kırmızı pancar - 2 su bardağı kaymaksız yoğurt - 2 diş sarımsak - 2 çorba kaşığı mayonez - 1 çay kaşığı tuz - 2 çorba kaşığı zeytinyağı Yapılışı: 1. Süzme yoğurdu, tuzu ve mayonezi geniş bir karıştırma kabında çırpın. 2. 4 adet kırmızı pancarı küp küp doğrayın. 3. Kalan bir adet pancarı da ince şekilde rendeleyin. 4. Pancarın rengini vermesi için rendeledikten sonra çıkan suyu da yoğurda ekleyin. 5. Karışımı rengi verene kadar karıştırın ve soğuk şekilde salatayı sunun.