Pembe sultan tatlısı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, pembe sultan mezesi tarifi şu şekildedir: Malzemeler: 2 adet orta boy pancar; 2 diş sarımsak; 3 yemek kaşığı süzme yoğurt; 6 yemek kaşığı yoğurt; Tuz. Yapılışı: 1. Pancarların sap ve kök uçlarını kesin, kabuklarıyla birlikte yıkayıp orta ateşte, üzerini geçecek kadar suyla haşlayın. 2. Haşlanan pancarları sudan alıp biraz soğumaya bırakın, kabuklarını soyun ve rendeleyin. 3. Rendelenmiş pancarları bir kaba koyun. 4. Bir kase içine 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 6 yemek kaşığı normal yoğurt, 2 diş rendelenmiş sarımsak ve damak tadınıza göre tuz koyun, güzelce karıştırın. 5. Hazırladığınız yoğurt sosunu pancarın üzerine ekleyin ve karıştırın. 6. Yoğurt miktarını damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz, ayrıca isteğe göre mayonez de ekleyebilirsiniz. 7. Hazırladığınız pembe sultan mezesini servis tabağına alıp, üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.