Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peltenin kıvamı, gözle görülür şekilde yoğunlaşmış ve koyu bir yapıya sahip olmalıdır 3.
Kıvamın ayarlanması için bazı öneriler:
- Nişasta oranı: Her 1 su bardağı sıvı için 1,5 ila 2 yemek kaşığı nişasta kullanılmalıdır 3. Daha az nişasta kullanıldığında akışkan bir kıvam, daha fazla nişasta kullanıldığında ise kaşıkla zor kırılabilecek bir kıvam elde edilir 3.
- Pişirme süresi: Nişasta eklendikten sonra kısık ateşte, sürekli karıştırarak yaklaşık 5-7 dakika pişirilmelidir 3. Daha koyu bir kıvam istenirse birkaç dakika daha pişirilebilir, ancak dibinin tutmamasına dikkat edilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: