• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Pelmeni hamuru nasıl yapılır?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Hamur

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pelmeni hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4,5 su bardağı un 12;
    • 1 su bardağı ılık su 12;
    • 2 yumurta 12;
    • 2 çay kaşığı tuz 12.
    Yapılışı:
    1. Derin bir kabın içerisine unu alın 12.
    2. Yumurtaları, su ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun 12.
    3. Çok sert olmayan bir hamur elde edin 12.
    4. Hamuru beş bezeye bölün 1.
    5. Bezeleri tek tek ve ince bir biçimde açın 1.
    6. Açtığınız hamurlardan bir su bardağının yardımıyla minik yuvarlaklar elde edin 1.
    Pelmeni hamurunun yapılışı hakkında daha detaylı bilgi ve farklı tarifler için yemek.com, lezzet.com ve nefisyemektarifleri.com gibi siteler ziyaret edilebilir 123.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. sabah.com.tr
        1
      2. kibrishaber.com
        2
      3. karar.com
        3
      4. gurmerehberi.com
        4
      5. mynet.com
        5
    • Hamurun daha lezzetli olması için hangi baharatlar eklenebilir?

    • Kıyma harcı için alternatif malzemeler nelerdir?

    • Pelmeni hamurunu daha ince açmak mümkün mü?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Pelmeninin içine ne konur?

    Pelmeninin içine genellikle kıyma, soğan ve baharatlar konur. İç harç için gerekli malzemeler: 200 gram dana kıyma; 1 orta boy soğan; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Bölgesel varyasyonlara göre iç harca sebze, mantar veya peynir de eklenebilir.
    • YemekTarifleri
    • Malzemeler
    • Tatlı
    5 kaynak

    Pelmeni hamuruna süt konur mu?

    Evet, pelmeni hamuruna süt konur. Pelmeni hamuru için gereken malzemeler arasında 1 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı ılık süt bulunur. Hamurun hazırlanışı şu şekilde yapılır: Ilık su ve süt karışımına yumurtalar ve tuz eklenir, ardından yavaşça un ilave edilerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Hamur
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"d45u0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fpelmeni-hamuru-nasil-yapilir-2010544884%3Flr%3D213%26ncrnd%3D72942","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9446628051756229224","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756229317436724-12073417610830968963-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-239-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d45uw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"d45u1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d45uw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"d45u2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Pelmeni hamuru yapmak için gerekli malzemeler**:\n* 4,5 su bardağı un [```1```](https://yemek.com/tarif/pelmeni/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/dunya-mutfaklari/rus-yemekleri/pelmeni);\n* 1 su bardağı ılık su [```1```](https://yemek.com/tarif/pelmeni/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/dunya-mutfaklari/rus-yemekleri/pelmeni);\n* 2 yumurta [```1```](https://yemek.com/tarif/pelmeni/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/dunya-mutfaklari/rus-yemekleri/pelmeni);\n* 2 çay kaşığı tuz [```1```](https://yemek.com/tarif/pelmeni/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/dunya-mutfaklari/rus-yemekleri/pelmeni).\n\n**Yapılışı**:\n1. Derin bir kabın içerisine unu alın [```1```](https://yemek.com/tarif/pelmeni/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/dunya-mutfaklari/rus-yemekleri/pelmeni).\n2. Yumurtaları, su ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun [```1```](https://yemek.com/tarif/pelmeni/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/dunya-mutfaklari/rus-yemekleri/pelmeni).\n3. Çok sert olmayan bir hamur elde edin [```1```](https://yemek.com/tarif/pelmeni/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/dunya-mutfaklari/rus-yemekleri/pelmeni).\n4. Hamuru beş bezeye bölün [```1```](https://yemek.com/tarif/pelmeni/).\n5. Bezeleri tek tek ve ince bir biçimde açın [```1```](https://yemek.com/tarif/pelmeni/).\n6. Açtığınız hamurlardan bir su bardağının yardımıyla minik yuvarlaklar elde edin [```1```](https://yemek.com/tarif/pelmeni/).\n\nPelmeni hamurunun yapılışı hakkında daha detaylı bilgi ve farklı tarifler için yemek.com, lezzet.com ve nefisyemektarifleri.com gibi siteler ziyaret edilebilir [```1```](https://yemek.com/tarif/pelmeni/)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/dunya-mutfaklari/rus-yemekleri/pelmeni)[```3```](https://www.nefisyemektarifleri.com/rus-mantisi-tarifi-pelmeni-11718901/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.sabah.com.tr/roza/yemek-tarifleri/hamur-isi/pelmeni-tarifi-rus-mantisi-ile-bildiginiz-mantiya-yeni-bir-dokunus","title":"Sabah: Pelmeni Tarifi: Rus Mantısı ile Bildiğiniz Mantıya Yeni...","shownUrl":"https://www.sabah.com.tr/roza/yemek-tarifleri/hamur-isi/pelmeni-tarifi-rus-mantisi-ile-bildiginiz-mantiya-yeni-bir-dokunus","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.kibrishaber.com/yemek-tarifleri/pelmeni-tarifi/","title":"Rus Mutfağının Efsanesi: Pelmeni Tarifi - Kıbrıs Haber","shownUrl":"https://www.kibrishaber.com/yemek-tarifleri/pelmeni-tarifi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.karar.com/yemek-tarifleri/ruslar-buna-pelmeni-diyor-turkler-manti-lezzeti-turk-mantisiyla-1893724","title":"Ruslar Buna Pelmeni Diyor, Türkler Mantı! Lezzeti Türk...","shownUrl":"https://www.karar.com/yemek-tarifleri/ruslar-buna-pelmeni-diyor-turkler-manti-lezzeti-turk-mantisiyla-1893724","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.gurmerehberi.com/tarifler/yemek-tarifleri/ana-yemek-tarifleri/manti-ve-makarnalar/pelmeni-rus-mantisi","title":"Rus Mutfağının Geleneksel Lezzeti: Pelmeni Tarifi","shownUrl":"https://www.gurmerehberi.com/tarifler/yemek-tarifleri/ana-yemek-tarifleri/manti-ve-makarnalar/pelmeni-rus-mantisi","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.mynet.com/pelmeni-tarifi-pelmeni-nasil-yapilir-1224370-myyemek","title":"Pelmeni Tarifi: Pelmeni Nasıl Yapılır? - Dünya Mutfağı Tarifleri","shownUrl":"https://www.mynet.com/pelmeni-tarifi-pelmeni-nasil-yapilir-1224370-myyemek","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Pelmeni hamuru nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Hamurun daha lezzetli olması için hangi baharatlar eklenebilir?","url":"/search?text=Pelmeni+hamuruna+hangi+baharatlar+eklenir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Kıyma harcı için alternatif malzemeler nelerdir?","url":"/search?text=Pelmeni+i%C3%A7in+k%C4%B1yma+harc%C4%B1+alternatifleri&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Pelmeni hamurunu daha ince açmak mümkün mü?","url":"/search?text=Pelmeni+hamuru+nas%C4%B1l+inceltilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Pelmeni+hamuru+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9446628051756229224","reqid":"1756229317436724-12073417610830968963-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-239-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756229317436724-12073417610830968963-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-239-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d45uw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"d45u3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/dunya-mutfaklari/rus-yemekleri/pelmeni?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/pelmeni/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hurriyet.com.tr/egitim/kumpirin-icine-neler-konur-ve-ne-daha-lezzetli-yapar-kumpirin-icine-koyulacak-malzeme-onerileri-42114860?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bilgi360.com.tr/kumpire-neler-konur-kullanilan-malzemeler?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://herdembilgiler.com/sir-gibi-saklanan-rus-tarifi-pelmeninin-orijinal-recetesi/?size=16&stub=1"],"header":"Pelmeninin içine ne konur?","teaser":"Pelmeninin içine genellikle kıyma, soğan ve baharatlar konur. İç harç için gerekli malzemeler: 200 gram dana kıyma; 1 orta boy soğan; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Bölgesel varyasyonlara göre iç harca sebze, mantar veya peynir de eklenebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pelmeninin-icine-ne-konur-4293703227","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/tatli","text":"Tatlı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmerehberi.com/tarifler/yemek-tarifleri/ana-yemek-tarifleri/manti-ve-makarnalar/pelmeni-rus-mantisi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Pelmeni?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/dunya-mutfaklari/rus-yemekleri/pelmeni?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/pelmeni/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/hamura-sonradan-sut-eklenir-mi?size=16&stub=1"],"header":"Pelmeni hamuruna süt konur mu?","teaser":"Evet, pelmeni hamuruna süt konur. Pelmeni hamuru için gereken malzemeler arasında 1 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı ılık süt bulunur. Hamurun hazırlanışı şu şekilde yapılır: Ilık su ve süt karışımına yumurtalar ve tuz eklenir, ardından yavaşça un ilave edilerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pelmeni-hamuruna-sut-konur-mu-730488578","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d45uw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"d45u4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d45uw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"d45u5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d45uw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}