Buradasın
Pekmezli yağ nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pekmezli yağ yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Pekmezli Et Yahnisi Tarifi:
- Malzemeler: 500 gr dana kuşbaşı, 60 gr pekmez, 1,5 çay kaşığı tarçın, 1,5 çay kaşığı yeni bahar, 1,5 çay kaşığı tuz, 50 gr sıvı yağ 1.
- Yapılışı:
- Tencereye sıvı yağ ve dana kuşbaşını ekleyin, eti pişirin ve yağından süzerek alın 1.
- Kalan yağın içine soğanı ekleyip kavurun, etleri tekrar tencereye ekleyin 1.
- Etlerin üzerini örtecek miktarda su ekleyin, tüm malzemeleri karıştırın ve içine pekmez ekleyerek pişirin 1.
- Suyunu çeken yahninin içine tuz, yeni bahar ve tarçın ekleyerek biraz daha pişirin 1.
- Pişen yahniyi servis tabağına alıp sıcak servis edin 1.
- Pekmezli Un Helvası Tarifi:
- Malzemeler: 2 su bardağı un, 1 su bardağı sıvı yağ, 1,5 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı su, 1 çay bardağı pekmez 23.
- Yapılışı:
- Unu kavurun, ardından sıvı yağı ekleyip biraz daha kavurun 23.
- Unun rengi kahverengi olunca suyla karıştırdığınız şekeri şerbet haline getirip una ilave edin 23.
- Daha sonra içine pekmezi ekleyin ve un kabarmaya başlayıncaya kadar karıştırmaya devam edin 23.
- Kıvama gelince şekil vermeye başlayabilirsiniz, içine ceviz de ekleyebilirsiniz 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: