Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurtlama, Ege yöresine ait bir yemektir 3.
Türkiye'de yoğurtlama yapılan bazı bölgeler şunlardır:
- Ordu 1. Ordu'da kuru kabak ile hazırlanan yoğurtlama çeşidi bulunur 1.
- Denizli 13. Denizli'de patates ve biber kızartılarak yapılan yoğurtlama çeşidi vardır 13.
- Muğla 123. Muğla'da sığla yaprağı filizleri veya menengiç ile hazırlanan yoğurtlama çeşitleri bulunur 123.
- Giresun 1. Giresun'da kabalak bitkisi (Petasites hybridus) ile hazırlanan yoğurtlama yapılır 1.
Ayrıca, Fethiye'ye özgü mercimek yoğurtlama da bir yoğurtlama çeşididir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: