Buradasın
Patlamış Mısırın Kıtır Kıtır Olması İçin Ne Yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlamış mısırın kıtır kıtır olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Kaliteli mısır taneleri kullanmak 1. Taze ve iyi kalite mısır taneleri tercih edilmelidir 1.
- Yüksek sıcaklık kullanmak 1. İdeal sıcaklık 180-200°C arasıdır 1.
- Tencerenin kapağını kapalı tutmak 12. Bu, içerideki buharın dışarı çıkmasını engelleyerek mısırların eşit şekilde patlamasını sağlar 12.
- Yağ kullanımına dikkat etmek 1. Ayçiçek yağı, mısır yağı veya hindistancevizi yağı kullanılabilir 1. İdeal yağ oranı, 100 gram mısır için 2 yemek kaşığıdır 1.
- Yavaşça karıştırmak 1. Tencerenin içinde bulunan tanelerin eşit şekilde patlamasını sağlamak için ara sıra tencereyi nazikçe sallayarak karıştırmak gerekir 1.
- Mısır tanelerinin havasını almak 1. Patlamadan önce tanelerin içinde yeterli miktarda su buharı olması, patlamanın başarılı olmasına yardımcı olur 1.
- Tencereyi fazla kızdırmamak 1. Tencerenin ısısını dengelemek ve yavaşça patlatmak, daha kıtır bir patlamış mısır elde edilmesini sağlar 1.
- Servis etmeden önce bir kağıt havlu üzerinde bekletmek 2. Bu, patlamış mısırların üzerindeki fazla yağı emecektir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: