Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel patlamış mısırın nasıl yapılacağına dair bazı öneriler:
- Malzeme seçimi: Patlatmak için cin mısır kullanılmalıdır 14.
- Tencere seçimi: İnce tabanlı teflon veya çelik tencereler tercih edilmelidir 14. Kalın tabanlı tencereler, mısırların yanmasına neden olabilir 1.
- Yağ kullanımı: Tereyağı yerine sıvı yağ kullanılması önerilir 1. Çünkü tereyağı, mısırların çoğu patlamadan yanabilir 1.
- Pişirme: Tencereye sıvı yağ, mısır ve tuz eklenip karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılmalıdır 24. Mısırlar patlamaya başlayınca tencereyi sallayarak mısırların tencerenin dibine yapışması engellenmelidir 24. Tüm mısırlar patladıktan sonra tencere ocaktan alınmalıdır 14.
- Alternatif yöntemler: Mikrodalga fırın veya mısır patlatma makinesi de kullanılabilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: