• Buradasın

    Patlamış mısıra hangi çikolata yakışır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Patlamış mısıra sütlü çikolata, beyaz çikolata, bitter çikolata, karamel soslu çikolata ve fındıklı veya cevizli çikolata yakışır 124.
    • Sütlü çikolata ve beyaz çikolata karışımı, farklı bir tat profili oluşturur 4.
    • Fındık veya ceviz ilavesi, çıtırlığı artırır 4.
    • Karamel sosu, tatlı ve tuzlu arasında denge sağlar 24.
    • Baharatlı çikolata (tarçın, zencefil veya acı biber ilaveli), tatlı ve baharatlı bir lezzet sunar 4.
    Çikolatalı patlamış mısır tarifi için aşağıdaki kaynaklara göz atabilirsiniz:
    • nefisyemektarifleri.com 1.
    • lezzet.com.tr 2.
    • buseterim.com.tr 3.
    • nin.com.tr 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karamelli patlamış mısırın içine ne konur?

    Karamelli patlamış mısırın içine karamel konur. Karamel, orta ateşte su ve toz şekerin kaynatılmasıyla elde edilir. Ayrıca, karamelli patlamış mısırın içine tereyağı da eklenir. Farklı tariflerde, karamelli patlamış mısırın içine esmer şeker, mısır şurubu, tuz, karbonat ve toz vanilya gibi malzemeler de eklenebilir.

    Çikolatalı patlamış mısırın içinde ne var?

    Çikolatalı patlamış mısırın içinde bulunan malzemeler, tarife göre değişiklik gösterebilir. Bazı çikolatalı patlamış mısır tariflerinde bulunan malzemeler: yarım çay bardağına yakın patlatmalık mısır; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 80 gr bitter çikolata; 1 su bardağı patlamış mısır taneleri; 100 gram sütlü çikolata; 100 gram beyaz çikolata (isteğe bağlı); 1 yemek kaşığı tereyağı; bir tutam tuz. Ayrıca, çikolatalı karamelli patlamış mısır tariflerinde karamel sosu da bulunur.

    Beyaz çikolatalı patlamış Mısır nasıl yapılır?

    Beyaz çikolatalı patlamış mısır yapmak için gerekli malzemeler: 1 çay bardağı cin mısırı; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 paket beyaz çikolata. Yapılışı: 1. Derin bir tencere içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, yüksek ateşte ısıtın. 2. Yağ iyice ısındıktan sonra üzerine 1 çay bardağı mısır ekleyin. 3. Tencerenin saplarından tutup 2-3 defa sallayın. 4. Tencerenin kapağını kapatıp, mısırları patlatın. 5. Tencereden mısır patlama sesleri gelmeye başlayınca yine tencerenin saplarından tutup, 2-3 defa daha sallayın. 6. Mısır patlama sesleri kesilene kadar tencerenin kapağını kesinlikle açmayın. 7. Diğer tarafta 1 paket beyaz çikolatayı bıçak yardımı ile ince ince doğrayın. 8. Mısırlar patladıktan sonra ocağın altını kapatıp, hemen üzerine doğradığınız beyaz çikolataları serpiştirin. 9. Tencerenin kapağını kapatıp, mısırların sıcaklığı ile çikolataların erimesini bekleyin. 10. Çikolatalar tamamen eridikten sonra iyice karıştırıp, mısırların her tarafına bulaşmasını sağlayın. 11. Hazırladığınız çikolatalı patlamış mısırları geniş bir kap içine koyup, servis edebilirsiniz. Beyaz çikolatalı patlamış mısır tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir: youtube.com; gezginbirchef.com.