Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli poğaçanın bekletilme süresi, hamurun mayalanması için 1 saat, poğaçaların tepsi mayası için 15-20 dakika ve toplam pişirme süresi için 30-40 dakika olarak hesaplanır 134.
- Hamurun mayalanması: Yoğurulan poğaça hamurunun üzeri örtülerek ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır 14.
- Tepsi mayası: Mayalanan hamurdan bezeler yapılıp şekillendirildikten sonra, poğaçalar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve 15-20 dakika tepsi mayası için bekletilir 34.
- Pişirme: Tepside mayalanan poğaçalar, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir 14.
Bu süreler, kullanılan malzemelere ve çevresel koşullara göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: