• Buradasın

    Patatesli pogaca kaç saat bekletilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Patatesli poğaça hamuru, mayalanması için 1 saat bekletilir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Patatesli poğaça hamuruna ne konur?

    Patatesli poğaça hamuruna konulması gereken malzemeler şunlardır: 4 su bardağı un; 1 su bardağı yoğurt; 1/2 su bardağı sıvı yağ; 1 paket kabartma tozu; 1 çay kaşığı tuz; 1 adet yumurta (üzeri için); 3 adet orta boy patates; 1 adet soğan; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı). Ayrıca, margarin, sirke gibi farklı malzemeler de kullanılarak patatesli poğaça hamuru yapılabilir.

    Patatesli yumuşak poğaça nasıl yapılır?

    Patatesli yumuşak poğaça yapmak için gerekli malzemeler: 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış); 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 çay bardağı yoğurt; 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak); Yarım paket kabartma tozu; 1 tatlı kaşığı tuz; 4 su bardağı un; İç harcı için: 2 adet haşlanmış patates, tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatlar; Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı. Yapılışı: 1. Tüm hamur malzemelerini bir kap içerisine alarak karıştırın. 2. Unu, eleyerek ve azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 3. İç harcı için; bir kap içerisine haşlanmış patatesleri rendeleyin. 4. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve elinizle oval şekli verin. 5. Ortasına, hazırladığınız iç harcından ekleyip yuvarlayarak kenarları birleştirin ve elinizle şeklini düzeltin. 6. Yağlanmış olan tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 7. 170 derece sıcaklığındaki fırında pembeleşene dek pişirin. 8. Afiyet olsun!

    Patatesli Poğaça neden sert olur?

    Patatesli poğaçanın sert olmasının birkaç nedeni olabilir: 1. Hamurun Yeterince Mayalanmaması: Hamur yeterince dinlendirilmeden pişirilirse kabarmaz ve sert olur. 2. Fazla Un Kullanımı: Hamura fazla un eklenirse sertleşir. 3. Fırın Isısının Yüksek Olması: Poğaçalar çok yüksek ısıda hızlıca pişerse dışı sertleşir, içi çiğ kalabilir. 4. Yağ Oranının Düşük Olması: Hamurda yeterince sıvı yağ veya tereyağı kullanılmazsa poğaçalar kuru ve sert olur. 5. Piştikten Sonra Uygun Şekilde Saklanmaması: Poğaçalar piştikten sonra açıkta bırakılırsa kurur.