Patates cipsi yapmanın en güzel yolu için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 2 adet orta boy patates, 1,5 su bardağı ayçiçek yağı, 1 çay kaşığı tuz 12.
- Hazırlık: Patatesleri soyup yıkayın ve ince yuvarlak şeklinde dilimleyin 12.
- Süzme: Dilimlenmiş patatesleri tuzlu suya atarak nişastasından arındırın ve süzgeçte süzün 12.
- Kızartma: Kızartma tenceresinde yağı kızdırın ve patatesleri içine atarak 1-2 dakika kızartın, patatesler sararıp sertleşene kadar 12.
- Yağ Çekme: Kızaran cipsleri kâğıt havlu serilmiş tabak üzerine alıp yağını çektirin ve tuzlayarak servis yapın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: