Buradasın
Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastırmalı kuru fasulye yapmak için gerekli malzemeler:
- 4-5 su bardağı akşamdan ıslatılmış süzülmüş kuru fasulye 1;
- 2 adet kuru soğan 1;
- 2 adet sivri biber 1;
- 4-5 adet domatesin rendesi 1;
- 1 yemek kaşığı salça 1;
- 125 gr tereyağ 1;
- 5-6 dilim çemeni ayıklanmış pastırma 1;
- 1-2 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 tutam kimyon 1;
- 1,5-2 lt kaynamış sıcak su 1.
Yapılışı:
- Kuru fasulyeyi akşamdan 2-3 kez yıkayıp, 3-4 parmak üstüne çıkacak kadar soğuk su, 1 bardak soğuk süt, 1-2 adet küp şeker ve birazcık tuz karışımı ile ıslatın 1. Fasulyeleri şişene kadar en az 12 saat bekletin 1.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğrayın ve tereyağında orta ateşte kavurun 1.
- Domates rendelerini ekleyin ve fokurdayana kadar pişirin 1.
- Salçayı ekleyin ve hepsi özlü bir karışım olana kadar kavurun 1.
- Çemenleri ayıklanmış pastırmaları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun 1.
- Süzülmüş fasulyeleri tencereye ekleyin, güzelce harmanlayın ve baharatları ekleyin 1.
- Kaynamış sıcak suyunu verin, karıştırın ve yemeği düdüklü tencerede pişirin 1.
Pastırmalı kuru fasulye yaparken, domates ve salçanın iyice kavrulduktan sonra pastırmaların eklenmesi gerektiği unutulmamalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: