Buradasın
Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastırmalı kuru fasulye yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye 12;
- 1 orta boy kuru soğan 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 1;
- 1 tane sivri biber 1;
- Karkas Çiftliği pastırma 1;
- Tuz 1;
- Sıvı yağ 1;
- 4,5 bardak sıcak su 1;
- 1 tane küp şeker 1.
Yapılışı:
- Kuru fasulyeleri 1 gece öncesinden su ile ıslatın 12.
- Güveç tencerenin içerisine soğanı doğrayın ve pembeleşene kadar kavurun 1.
- Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun 1.
- Akşamdan ıslattığınız fasulyelerin suyunu süzün ve tencereye ekleyin 1.
- Üzerine pastırmaları ekleyin 1.
- Daha sonra sıvı yağ, tuz ve küp şekeri ilave ederek düdüklü tencerenin kapağını kapatın 1.
- Kaynadıktan sonra 30 dakika kısık ateşte pişirin 1.
Alternatif bir tarif:
- Kuru fasulyeyi bir gece önceden soğuk suda ıslatın 2.
- Ertesi gün süzüp, 10 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın 2.
- Tencerede tereyağını eritin 2.
- Soğanları koyup kavurun 2.
- Domates, biber ve sulandırılmış domates salçasını ilave edip birkaç dakika pişirin 2.
- Tuz, karabiber ve kimyon ile tatlandırın 2.
- Suyunu ekleyin ve ardından fasulyeleri ilave edin 2.
- 20 dakika pişmeye bırakın 2.
- Pişmesine 10 dakika kala pastırmaları ekleyin ve 10 dakika daha pişmeye bırakın 2.
- Sıcak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: