Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pasta süslemede kullanılan çubuk, vanilya çubuğudur 2.
Vanilya çubuğu, tropikal bir bitki olan vanilya bitkisinin (Vanilla planifolia) olgun meyvesidir 2. Genellikle koyu kahverengi ve uzun, ince bir yapıya sahiptir 2.
Vanilya çubuğunun iç kısmında, kesildiğinde görülen küçük, siyah tohumlar bulunur 2. Bu tohumlar, yoğun ve belirgin bir vanilya tadı ve aroması sağlar 2.
Vanilya çubuğu, pastaların dekorasyonunda ve lezzetlendirilmesinde şu şekillerde kullanılır:
- Enlemesine ikiye kesilir 2.
- İçindeki siyah çekirdekler bir bıçakla sıyrılarak çıkarılır 2.
- Çekirdekler tatlılara veya sıvılara (süt, krema) eklenir 2.
- Kesilmeyen çubuk, kaynatılan sıvıya eklenir 2.
Ayrıca, vanilya çubuğu, mutfakta aroması ve derinliği nedeniyle son derece değerli bir bileşen olarak kabul edilir ve kullanıldığı her tarifte belirgin bir lezzet katma yeteneği vardır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: