Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paşaeli Çalkarası şarabı, Denizli'nin Çal ilçesindeki tek bir bağda yetiştirilen Çalkarası üzümlerinden üretilir 14.
Özellikleri:
- Tadım: Kadehte açık şeftali ve bakır tonları sunar; burunda yabani çilek, şeftali, mineralite ve taze baharat aromaları içerir 1.
- Damak: Orta üstü asiditeli, ortanın üstünde alkollü ve orta altı gövdeli bir yapıya sahiptir 1.
- Servis: Özellikle yaz meyveli salatalar ve balık sofraları ile iyi uyum sağlar 1.
- Üretim Yöntemi: Salkımları ile bütün olarak prese alınan üzümlerden elde edilen ilk şıra, paslanmaz çelik tankta sur lie tekniği ile olgunlaştırılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: