Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Panna Cotta yapmak için gerekli malzemeler:
- 400 ml süt 12;
- 400 ml sıvı krema 12;
- 1 su bardağı toz şeker 12;
- 1 vanilya çubuğu 12;
- 6 yaprak jelatin 1.
Frambuaz sosu için:
- 200 g dondurulmuş frambuaz 1;
- 2 yemek kaşığı şeker 1;
- 1 çay bardağı su 1;
- 1,5 yemek kaşığı nişasta 1;
- 1 paket vanilya 1.
Yapılışı:
- Jelatinleri soğuk suyla ıslatarak 5 dakika bekletin 12.
- Süt, krema ve şekeri bir tencerede karıştırın, vanilya çubuğunu ekleyip kaynama noktasına kadar ısıtın 12.
- Ocaktan alıp vanilya çubuğunu çıkarın ve jelatinleri ekleyin, çırpıcı ile karıştırarak jelatinlerin çözülmesini sağlayın 12.
- Karışımı kaplara dökün ve ilk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakın 12.
- Frambuaz sosunu hazırlamak için tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırıp pişirin, soğuyan tatlının üzerine sosu gezdirerek servis edin 12.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: