Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatalı panna cotta yapmak için gerekli malzemeler:
- 100 gram bitter çikolata (tercihen %70 kakao oranlı) 1;
- 50 gram toz şeker 1;
- 3 yaprak jelatin (veya 1 paket toz jelatin, yaklaşık 7 gram) 1;
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü 1.
Çikolatalı panna cotta tarifi:
- Jelatin yapraklarını soğuk suya koyup 5-10 dakika yumuşamasını bekleyin 1.
- Orta boy bir tencereye süt kreması, süt ve şekeri alarak orta ateşte, şeker eriyene kadar ısıtın 1.
- Karışımın kaynamamasına dikkat edin, sadece ısınması yeterlidir 1.
- Sıcak kremalı karışıma küçük parçalara kırılmış çikolatayı ekleyin ve çikolata tamamen eriyene dek karıştırın 1.
- Yumuşayan jelatini (fazla suyunu sıkarak) karışıma ilave edin ve tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin 1.
- Son olarak vanilya özütünü ekleyip karıştırın 1.
- Hazırladığınız karışımı porsiyonluk kalıplara veya bardaklara paylaştırın 1.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 4 saat, tercihen 6 saat soğutun 1.
- Üzerini rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: