• Buradasın

    Panna Cotta hangi ülkenin tatlısı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Panna Cotta, İtalyan mutfağına ait bir tatlıdır 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Panna cotta içinde ne var?

    Panna cotta'nın içinde şu malzemeler bulunur: Süt ve krema; Toz şeker (isteğe göre miktarı ayarlanabilir); Vanilya (çubuk veya çekirdek halinde); Yaprak jelatin (veya toz jelatin). Ayrıca, panna cotta'nın üzerine meyve sosları da eklenebilir.

    Panna-Cotta nasıl yapılır?

    Panna Cotta yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 250 ml süt - 250 ml krema - 1 su bardağı toz şeker (150 gr) - 1 adet çubuk vanilya - 3 adet yaprak jelatin Yapılışı: 1. Süt, krema, şeker ve vanilyayı bir sos tenceresine alıp karıştırarak kaynatın. 2. Jelatinleri ayrı bir kapta soğuk suda çözdürün. 3. Kaynayan sıvıyı kenara alın ve jelatinleri içerisine ilave edip karıştırıp, jelatinlerin sıvıya homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın. 4. Panna cotta harcını kaselere bölüştürün. 5. 2-3 saat buzdolabında kıvam alıncaya kadar soğutup, dilerseniz ters çevirerek, dilerseniz kasenin içinde servis edin. Frambuaz sos için: - 250 gr frambuaz - Yarım su bardağı toz şeker - Frambuazları ve şekeri bir sos tenceresine alıp şeker eriyinceye kadar karıştırıp, kaynamaya bırakın.