Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Panko ekmek kırıntısı, küçük miktarlarda tüketildiğinde sağlıklı bir diyetin parçası olabilir 1.
Pankonun sağlıklı olup olmadığına dair bazı değerlendirmeler şu şekildedir:
- Düşük besin yoğunluğu 1. Panko, çok az besin maddesi içerdiğinden düşük besin yoğunluğuna sahiptir 1.
- Kızartma riski 1. Panko genellikle kızarmış yiyecekler için bir kaplama olarak kullanıldığından, yaygın olarak panko ile yapılan yemekleri yemek, daha fazla kızarmış yiyecek tüketme riskini artırır 1. Kızartma işlemi, besin eklemeden yemeğin genel kalori ve yağ içeriğini önemli ölçüde artırır 1.
- Sodyum içeriği 2. Panko, geleneksel ekmek kırıntılarına göre daha düşük sodyum içeriğine sahiptir 2.
- Lif içeriği 2. Panko, daha fazla tam tahıl türü kullanılmaya uygun olduğundan, geleneksel ekmek kırıntısı işleme yöntemine göre daha fazla lif içerir 2.
Pankonun sağlıklı olup olmadığı konusunda kesin bir yargıya varabilmek için bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: