Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pancar salatasının püf noktaları şunlardır:
- Pancarların doğru haşlanması 14. Pancarların kabuklarını soymadan haşlamak, renklerinin korunmasını sağlar 14. Haşlama süresi pancarın büyüklüğüne bağlı olarak 35-45 dakika arasında değişir 1.
- Sosun homojen dağılması 1. Pancarlar doğrandıktan sonra sosla geniş bir kapta ve hafifçe ılıkken karıştırılmalıdır 1.
- Renk ve dokuyu korumak 1. Pancarların rengini korumak için haşlama suyuna az miktarda sirke veya limon eklenebilir ve haşlama sonrası soğuk sudan geçirilebilir (blanch edilebilir) 1.
- Eldiven kullanımı 4. Pancar soyarken eldiven takmak, pancarın renginin ele geçmesini önler 4.
- Nazik karıştırma 4. Sosu ekledikten sonra nazikçe karıştırmak önemlidir; aksi halde pancarlar ezilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: