Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı pancar salatası yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet küçük boy kırmızı pancar 3;
- yarım demet dereotu (kıyılmış) 3;
- 1 su bardağı mısır 3;
- 4 adet kornişon salatalık turşusu 3;
- 1 diş sarımsak 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- yarım adet limon suyu 3.
Yapılışı:
- Pancarların kabuğunu soyup tencereye alın 3.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın 3.
- Pancarları iri şekilde küp küp doğrayın 3.
- Üzerine mısır, kıyılmış dereotu ve küp küp doğranmış kornişon turşuyu ekleyin 3.
- Limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın 3.
- Üzerini kıyılmış dereotu ve dereotu yapraklarıyla süsleyebilirsiniz 3.
Alternatif olarak, yoğurtlu kırmızı pancar salatası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet büyük boy kırmızı pancar 4;
- 1 adet orta boy soğan 4;
- 1 diş sarımsak 4;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
- 1 küçük çay bardağı ceviz 4;
- 1 su bardağı yoğurt 4;
- tuz 4.
Yapılışı:
- Pancar ve soğanın kabuğunu soyup hazırlayın 4.
- Pancarı rendenin iri tarafıyla rendeleyin, soğanı ince ince doğrayın 4.
- Tavada soğanı zeytinyağı ile 3 dakika kavurun 4.
- Üzerine pancarı ekleyip 5-6 dakika sürekli karıştırarak kavurun 4.
- Rendelenmiş sarımsak ve damak tadınıza göre tuz ekleyin 4.
- Ocaktan alıp ılımaya bırakın 4.
- Ilımış pancarın üzerine çırpılmış yoğurt ve ceviz ekleyin, karıştırın 4.
- Servis tabağına alıp kırık cevizle süsleyin 4.
Kırmızı pancar salatasının tarifi ve malzemeleri, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: