Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pancar salatası yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 adet orta boy kırmızı pancar 13
- 6 yemek kaşığı yoğurt 1
- 2 diş sarımsak 1
- 2 yemek kaşığı mayonez 1
- Nane yaprakları ve pancar parçaları (süslemek için) 1
Yapılışı:
- Pancarları kabuklarıyla yumuşayana kadar haşlayın ve soyun 1.
- Sarımsakları havanelinde ezin 1.
- Soyduğunuz pancarları rendenin kalın tarafıyla rendeleyin 1.
- Rendelediğiniz pancarları geniş bir karıştırma kabına alın 1.
- İçine yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın 1.
- Salatayı nane yaprakları ve pancar parçaları ile süsleyerek servis yapın 1.
Alternatif olarak, fırında pişirilmiş pancarlı salata tarifi de mevcuttur:
Malzemeler:
- 2 adet pancar 2
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2
- 8 diş sarımsak 2
- 8-10 dal taze kekik 2
- ½ bağ taze roka 2
- 200 gr. keçi peyniri 2
- 2-3 yemek kaşığı bal 2
- 1 tutam çörekotu 2
- 1 tutam pul biber 2
- 1 tutam kuru nane 2
Yapılışı:
- Pancarları 4 parçaya bölün ve bir alüminyum folyo içerisinde zeytinyağı, sarımsak ve taze kekik ile tatlandırıp sardıktan sonra 200 derece fırında yumuşayana kadar pişmeye bırakın 2.
- Pişen pancarları fırından alıp soğumaya bırakın 2.
- Servis tabağınızın taban kısmına yıkayıp temizlediğiniz rokaları dizin 2.
- Keçi peynirlerini bal ve çörekotu ile yoğurun 2.
- Soğuyan pancarları rokaların üzerine yerleştirin 2.
- Hazırladığınız keçi peynirlerini küçük parçalar olacak şekilde salatanın üzerine gezdirin ve peynirlerin üzerine pul biber, nane gezdirerek tatlandırın 2.
- Bir kase içerisinde portakal suyu, limon suyu ve hardalı tuz, karabiber ile tatlandırıp iyice çırpın 2.
- Ardından yavaş yavaş çırparak zeytinyağı ekleyin ve salatanızı üzerine bu sosu gezdirerek servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: