Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pakmaya Velvet Pasta yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 paket Pakmaya Velvet Kek Karışımı 3
- 4 yumurta 3
- ¼ çay bardağı (25 ml) sıvı yağ 3
- ¼ çay bardağı (25 ml) su 3
- Süsleme, kaplama veya dolgu için Pakmaya Krem Şanti (isteğe bağlı olarak Pakmaya Pastacı Kreması da kullanılabilir) 3
- 200 ml. (1 su bardağı) süt veya 150 ml. (3/4 su bardağı) su 3
Hazırlanışı:
- Yumurtaları iyice çırpın ve üzerine sıvı malzemeleri ilave edip kısa bir süre karıştırın 3.
- Pakmaya Velvet Kek Karışımını da üzerine ekleyip 4-5 dakika daha çırpın 3.
- 32x40 cm’lik bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamuru üzerine yayın 3.
- 180 °C ısıtılmış fırında 5 - 7 dakika arasında pişirin 3.
- Fırından aldığınız keki 5 dakika bekletin ve üzerine yeni bir yağlı kağıt serin 3.
- İki kâğıt ile beraber keki rulo şeklinde sıcak iken sarın 3.
- 1 Paket Pakmaya Krem Şantiyi bir karıştırma kabına boşaltın, 200 ml. (1 su bardağı) sütü üzerine ekleyin ve mikser yardımı ile kıvam alana kadar çırpın 3.
- Kek iyice soğuduktan sonra üstte kalan yağlı kağıdı çıkarın ve krem şantiyi üzerine iyice yaydıktan sonra dilediğiniz malzemeleri koyup, yine rulo şeklinde sarın 3.
- Pastanızın üzerine yine krem şanti, meyveler veya dilediğiniz süsleme malzemesi ile süsleyebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: