Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Özbek pilavı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Etlerin iyi kavrulması 5. Etler, renkleri değişene kadar kavrulmalıdır 4.
- Malzemelerin sırayla kavrulması 5. Malzemeler tencereye sırayla eklenmeli ve her biri kavrulmalıdır 5.
- Sarımsakların eklenip çıkarılması 5. Pişmeye yakın eklenen sarımsaklar, pilav piştikten sonra içinden çıkarılmalıdır 45.
- Pilavın dinlendirilmesi 5. Pilav, ocaktan alındıktan sonra üzeri kapatılıp 15 dakika dinlendirilmelidir 45.
- Yağ miktarı 1. Yağ miktarı azaltılmalıdır, aksi takdirde pilav kuru olabilir 1.
- Baharatlar 1. Tane kimyon (zira) ve karabiber yerine kimyon kullanılmalıdır 12.
- Rendelenmemiş havuç 1. Havuç rendelenmemeli, ince şeritler halinde doğranmalıdır 1.
- Basmati pirinç kullanımı 14. Basmati veya kokulu yasemin pirinç kullanılmalıdır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: