Buradasın
Özbek pilavı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Özbek pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı Duru baldo pirinç 1;
- 700 gram kuzu eti 1;
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 orta boy soğan 1;
- 5-6 diş sarımsak 1;
- 4 orta boy havuç 1;
- 4 su bardağı sıcak su 1;
- Tuz, kimyon, tarçın 1.
Hazırlanışı:
- Tencereye ayçiçek yağını alın ve iri iri doğranmış kuzu etlerini ekleyip yüksek ateşte kavurun 1.
- Kavrulan etlere sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
- Tereyağını geniş bir tencerede eritin, küçük küçük doğradığınız soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun 1.
- Ardından kibrit çöpü boyutundan doğradığınız havuçları ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin 1.
- Pişirdiğiniz etleri suyu ile birlikte tencereye dökün ve üzerine ılık suda beklettiğiniz pirinçleri ekleyin 1.
- Suyunu kontrol edin, sarımsakları tencerenin orta kısmına yerleştirin, tuz ve baharatlarını ekleyip pilavı karıştırın 1.
- Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirin 1.
- Pilavı 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: