• Buradasın

    Ovaletto portakallı pastacılık karışımı nasıl kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ovaletto Portakallı Pastacılık Karışımı kullanımı şu şekildedir:
    1. Hazırlık: Karışımı kullanmadan önce serin ve kokusuz bir yerde muhafaza ettiğinizden emin olun 1.
    2. Kullanım Oranı: Kek, pasta, kurabiye, dondurma, yenilebilir buzlar ve krem şantilerde %4 ile %8 oranında kullanın 13.
    3. Doğrudan Kullanım: Direkt kullanıma uygun değildir, önceden hazırlanması gerekmektedir 1.
    4. Kullanım Şekli: Karışımı diğer malzemelerle birlikte çırpma kabına ekleyin ve mikserle düşük hızda karıştırarak başlayın, ardından hızı artırarak devam edin 2.
    Dikkat edilmesi gereken bir nokta, karışımda kullanılan renklendiricilerin (Tartrazin ve Allura Red AC) çocukların aktivite ve dikkatleri üzerinde olumsuz etkileri olabileceğidir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Portakallı pasta nasıl yapılır?

    Portakallı pasta yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Pratik Portakallı Pasta Tarifi: - Malzemeler: 2 paket krem şanti, 1,5 su bardağı süt, 4-5 paket Tadelle, 1 su bardağı Cici Bebe, 1/4 adet portakal (kenarları ve üstü için 1 yemek kaşığı süslü şeker). - Yapılışı: 1. Krem şantiyi soğuk sütle mikserle çırpın. 2. Cici bebeleri iri şekilde ufalayın, 1/4 dilim portakalı küçük küpler halinde doğrayın ve Tadelleleri küçük şekilde doğrayın. 3. Doğradığınız malzemeleri krem şantinin içine ekleyin ve yavaşça karıştırın. 4. Kelepçeli kalıba dilimlediğiniz portakalları kenar kısmına dizin, orta kısmına krem şantili karışımı koyun. 5. Kelepçeli kalıbı çıkarıp dilimleyip servis yapın. 2. Portakallı Kek Tarifi (portakallı pasta olarak da kullanılabilir): - Malzemeler: 3 yumurta, yarım çay bardağı portakal suyu, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, yeteri kadar badem unu veya normal un, 1 su bardağı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya. - Yapılışı: 1. Portakalları 30 dakika suda haşlayın, ardından dilimleyin ve çekirdeklerini çıkarın. 2. Kabaca doğradığınız portakalları robottan geçirin. 3. Bir kaba aldığınız portakalları, badem unu, kabartma tozu, şeker ve yumurtayla iyice karıştırın. 4. Çizgili bir kek kalıbına dökün. 5. Kek altın rengi olana ve ortasına batırdığınız bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin. 6. Soğuyunca keki kalıptan çıkarın, üzerini istediğiniz gibi süsleyin.

    Portakallı pastanın kreması nasıl yapılır?

    Portakallı pastanın kreması için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Portakal Kreması Tarifi: - Malzemeler: 1 su bardağı portakal suyu, 3 yemek kaşığı un, 1 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı krema, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, portakal dilimleri. - Yapılışı: Tüm malzemeleri orta boy bir sos tenceresine alın ve koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Portakalları ortadan ikiye kesip içlerini çıkartın, ortasına portakal kremasından koyup buzdolabında en az iki saat bekletin. Pudra şekeri ve kremayı çırpıp sıkma torbasına doldurun, portakal kremalı tatlıların üzerine sıkın ve küp doğradığınız portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın. 2. Portakallı Yumuşak Pasta Kreması Tarifi: - Malzemeler: 75 gr tereyağı, 3 yemek kaşığı süt, 25 gr şeker, 300 gr elenmiş şeker, 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi. - Yapılışı: Tereyağı, süt, 25 gr şeker ve portakal kabuğu rendesini bir kabın içinde, sıcak su bulunan bir kabın içine oturtun ve yağ ile şeker eriyene dek karıştırın. Eridikten sonra sıcak suyun üzerinden alıp şekeri katın ve tahta kaşıkla düzgün bir görünüm alana dek çırpın.

    Portakallı pasta malzemeleri nelerdir?

    Portakallı pasta malzemeleri, tarifine göre değişiklik gösterebilir. İşte iki farklı portakallı pasta tarifi için gerekli malzemeler: 1. Pratik Portakallı Pasta Malzemeleri: 2 paket (1 kutu) krem şanti; 1,5 su bardağı süt; 4-5 paket Tadelle; 1 su bardağı Cici Bebe; 1/4 adet portakal (kenarları ve üstü için: 1 yemek kaşığı süslü şeker). 2. Portakallı Kolay Bisküvi Pastası Malzemeleri: 150 gram sütlü bisküvi; 150 gram kakaolu puding (tatlandırıcılı); 4 su bardağı (200 ml'lik) süt (yarım yağlı); 2 adet portakal; 1 su bardağı (200 ml'lik) şeker; 5 çorba kaşığı hindistan cevizi.