Orta kavrulmuş kahve, kahve çekirdeklerinin kavurma işlemi sırasında belirli bir noktada durdurulmuş halidir 1.
Özellikleri:
- Tat: Tatlılık, meyvemsi ve çiçeksi notalar ön plandadır 12. Ayrıca karamel ve çikolata gibi tatlar da bulunabilir 1.
- Asidite: Hafif kavrulmuş kahvelere göre daha az, koyu kavrulmuş kahvelere göre daha fazla asiditeye sahiptir 1.
- İçim: Acı ve yakıcı tatlardan uzak, daha yumuşak ve pürüzsüz bir içim sunar 1.
- Renk: Kahvenin rengi, açık kavrulmuş kahvelere göre biraz daha koyu, ancak koyu kavrulmuş kahvelere kıyasla daha hafif ve az yanmış bir görünüm taşır 1.
Orta kavrulmuş kahve, filtre kahve, dökme kahve (pour-over) ve espresso gibi çeşitli kahve tariflerinde kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: