Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orjinal süt dilimi tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- Kek için: 2 adet yumurta, 1,5 kahve fincanı şeker, 1,5 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı sıvı yağ, 1 su bardağı un, 1,5 yemek kaşığı kakao, yarım paket kabartma tozu 1.
- Krema için: 1 paket krema (200 ml), 1 paket toz krem şanti, 2 yemek kaşığı süt, 2-3 damla limon suyu 1.
Yapılışı:
- Krema hazırlığı: Kremayı, toz krem şantiyi, sütü ve limon suyunu bir kaba alıp mikserle karıştırıp koyu kıvama gelene kadar çırpın 13. Ardından kremayı buzdolabında soğumaya bırakın 1.
- Kekin yapımı: Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp iyice çırpın 1. Kremamsı bir kıvama geldikten sonra süt, sıvı yağ, kakao ve kabartma tozunu ekleyin 1. Son olarak unu ekleyip karıştırın 1.
- Pişirme: Yağlı kağıt serili kare borcama hamuru dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin 1. İlk 10 dakikada fırının kapağını birkaç kez açarak kekin ortasının kabarmasını önleyin 1. Kek yaklaşık 17 dakika pişecektir 1.
- Soğutma ve katmanlama: Kek piştikten sonra ilk sıcaklığı geçene kadar bekleyin 1. Kekin üzerine hafifçe bastırarak düzleyin 1. Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin 1. Kremayı kekin ortasına sürüp spatula ile düzgünce yayılmasını sağlayın 1. Dilimleyerek ya da bütün olarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: