Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Organik pekmezin iyisini anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir:
- Su testi: Bir kaşık pekmezi bir bardağa döküp üzerine su eklendiğinde, organik pekmez suyun yüzeyinde kalır ve karışmaz 12. Geleneksel pekmez ise suyla karışır 12.
- Görünüm ve kıvam: Organik pekmez genellikle daha koyu bir renge ve yoğun bir kıvama sahiptir 5. İçinde tortu ve parçacıklar bulunabilir 5.
- Koku: Doğal meyve veya sebze kokusuna sahiptir, aşırı tatlandırıcı veya yapay koku içermez 5.
- Tat: Daha yoğun ve doğal bir tat profiline sahiptir, keskin bir tadı vardır 135.
- Etiket kontrolü: Ürünün etiketinde "organik" ibaresi, ürünün organik tarım standartlarına uygun olarak üretildiğini gösterir 5.
Ayrıca, pekmezin satıldığı cam şişenin içinde şekerlenme oluşmuşsa, bu saf ve doğal pekmez olmadığını gösterebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: