Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek andız pekmezini anlamak için şu yöntemler kullanılabilir:
- Su testi: Bir kaşık pekmezi bir bardağa koyup üzerine su eklendiğinde, pekmez suyla rahatça karışıyorsa bu doğal ve kaliteli pekmez olduğunu gösterebilir 235. Eğer pekmez suyla karışmıyorsa ve bardağın dibinde kalıyorsa, bu pekmezin sahte olduğunu işaret edebilir 235.
- Besin değeri: Hakiki andız pekmezi, potasyum, magnezyum, protein, E vitamini, B3 ve B6 vitamini içerir ve sütte bulunan kalsiyumun üç katına sahiptir 2.
- Üretim yeri: Piyasada farklı markaların ürettiği andız pekmezi bulunmakla birlikte, hakiki pekmezin Mersin Toroslar ve Şanlıurfa'da üretildiği bilinmektedir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: