Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Organik mercimek ile konvansiyonel mercimek arasındaki temel farklar şunlardır:
- Üretim Yöntemi: Organik mercimek, kimyasal gübre ve pestisit kullanılmadan yetiştirilirken, konvansiyonel mercimek bu tür kimyasalların kullanıldığı yöntemlerle üretilir 12.
- Besin Değeri: Organik mercimek, daha doğal bir tat ve besin değeri sunar; genellikle daha yüksek düzeyde antioksidan ve mikro besin içerir 23.
- Çevre Etkisi: Organik tarım, çevreye duyarlı bir üretim yöntemidir ve su kaynaklarının kirlenmesini önler, biyolojik çeşitliliği korur 3.
- Sağlık Açısından: Organik ürünler, pestisit ve hormon içermediği için özellikle çocuklar, hamileler ve bağışıklık sistemi hassas olan bireyler için daha güvenlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: