Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Organik mercimek ile konvansiyonel mercimek arasındaki temel farklar şunlardır:
- Üretim Yöntemi: Organik mercimek, kimyasal gübre ve pestisit kullanılmadan yetiştirilir 13. Konvansiyonel mercimek ise bu tür kimyasalların kullanıldığı yöntemlerle üretilir 3.
- Besin Değeri: Organik mercimek, genellikle daha doğal bir tat ve besin değeri sunar 3.
- Çevre Etkisi: Organik üretim, çevre dostu bir süreç iken konvansiyonel üretim, daha hızlı büyüme ve yüksek verim sağlamak için kimyasal maddeler kullanabilir 3.
Ayrıca, organik mercimek glifosat gibi sentetik kimyasallara maruz kalma riskini de azaltır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: