Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tostun çıtır olması için ekmeğin taze ve kalın dilimli olması önerilir 5. Beyaz ekmek, kepekli ekmek veya tam buğday ekmeği gibi farklı ekmek türleri kullanılabilir 5.
Ayrıca, tostun çıtır dış yüzeye sahip olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Tereyağı veya sıvı yağ sürmek 35. Tost ekmeğinin dışına ince bir tabaka tereyağı sürmek, hem tostun dışını kızartır hem de ona zengin bir lezzet katar 35.
- Tost makinesini önceden ısıtmak 3. Tost makinesi kullanılarak yapılan tostlarda, makinenin iyice ısındığından emin olmak, ekmeğin hızla kızarmasını sağlar 3.
- Tavayı orta ateşte ısıtmak 3. Tavada yapılan tostlarda, tavanın altını orta ateşte açıp, tereyağı veya zeytinyağı ile her iki tarafını da kızartmak önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: