Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ön soğutmada kullanılan bazı yöntemler:
- Hava ile soğutma: Ürünler soğuk hava akımı ile soğutulur 14. Bu yöntem, büyük miktarda ürünün aynı anda soğutulması için idealdir 1.
- Su ile soğutma: Ürünler soğuk suya daldırılır veya soğuk su spreyi ile soğutulur 135. Özellikle yapraklı sebzeler ve bazı meyveler için etkilidir 1.
- Vakum soğutma: Ürünler düşük basınç altında soğutulur 135. Bu yöntem, sebzelerin ve meyvelerin bünyesindeki suyun vakum etkisi altında hızlı bir şekilde buharlaşmasıyla gerçekleştirilir 5.
- Buz ile soğutma: Ürünler doğrudan buzla temas ettirilir veya buz, soğuk hava sağlamak için kullanılır 14.
Ayrıca, oda soğutması ve zorlamalı hava soğutması gibi yöntemler de ön soğutma kapsamında kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: