Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Omletin yumuşak olması için şu püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı: Buzdolabından çıkarılan yumurtalar sertleşir ve sönük kalır 14.
- Yumurtaları iyice çırpın: Çırpma işlemi için tel çırpıcı kullanmak daha iyidir, bu sayede içine hava girer ve omlet kabarır 14.
- Süt ekleyin: Az miktarda süt eklemek, yumurtanın pişerken oluşturacağı sertliği gidererek omleti yumuşatır 13.
- Yapışmaz tava kullanın: Tavanın çok küçük veya çok büyük olmaması, omletin her tarafının eşit pişmesini sağlar 14.
- Kısık ateşte pişirin: Orta-düşük ısıda pişirmek, omletin yanmadan yumuşak kalmasını sağlar 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: