Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Omega-3 ve omega-6 dengesizliğinin başlıca nedenleri:
- Batı tarzı beslenme: Bu beslenme şeklinde tahıllar baskın olduğundan, omega-6 yağları fazla alınırken, omega-3 alımı yetersiz kalır 14.
- Yüksek omega-6 içeren bitkisel yağlar: Ayçiçek, mısır, soya fasulyesi ve pamuk tohumu yağları gibi yüksek omega-6 içeren yağların tüketimi fazladır 45.
- Yetersiz balık tüketimi: Omega-3, özellikle yağlı balıklarda bulunur ve yeterli balık tüketilmediğinde omega-3 alımı azalır 15.
- Takviye eksikliği: Omega-3 takviyesi almayan kişilerde omega-6/omega-3 oranı 25:1 gibi çok yüksek değerlere ulaşabilir 1.
Dengesizliğin sonuçları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: