Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oktay Usta'nın ayva reçeli tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 kg ayva 24;
- 1 kg toz şeker 24;
- 3 su bardağı su (tavsiye edilen miktar 5 su bardağı) 25;
- 4 adet karanfil 24;
- İki ayvanın çekirdeği 25;
- Yarım çay bardağı limon suyu 2.
Hazırlanışı:
- Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve minik minik doğrayın 23.
- Doğradığınız ayvaları bir tencereye alın, üzerine sıcak su koyup 10 dakika kaynatın 2.
- Yumuşayan ayvaların üzerine toz şeker, karanfil ve ayva çekirdeklerini ekleyin 23.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 50 dakika ile 1 saat arasında pişirin 2.
- dakikada limon suyunu ekleyin 2.
- Tencereyi soğuk suya tutarak şoklayın, böylece reçel yanmaz ve kararmaz 2.
- Reçel soğuduktan sonra kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: