Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oktay Usta'nın ayva reçeli tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Ayvaları soyup rendeleyin ve rendelenmiş ayvaları 1,5 litre su ile tencereye koyun 1.
- Tencereye ayva çekirdeklerini de ekleyin ve kaynamaya bırakın 14.
- Kaynamaya başladıktan sonra tencereye toz şekeri ve karanfilleri ekleyin, kaynatmaya devam edin 14.
- Tencereyi ocaktan almadan 10 dk önce limon suyunu ilave edin 14.
- İstediğiniz kıvama ulaştığında tencereyi ocaktan alın 1.
- Reçeli sıcak şekilde kavanozlara boşaltın ve kapaklarını sıkıca kapatın 1.
Bu tarif, sağlık açısından en iyisi olarak cam kavanoz kullanılmasını önermektedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: