Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel ayva reçelinin kıvamı şu şekilde olmalıdır:
- Doğranmış ayva reçeli: Tane tane olup, şeffaf bir kıvamda olmalıdır 1.
- Rendelenmiş ayva reçeli: Daha yoğun kıvamlı ve sürülebilir formda olmalıdır 1.
Ek püf noktalar:
- Reçelin olup olmadığını anlamak için bir çay kaşığı reçeli soğuk bir tabağa damlatmak gerekir, eğer damla yayılmadan kalıyorsa reçel olmuş demektir 1.
- Ayva reçelini kısık ateşte uzun süre pişirmek, kıvamın daha iyi olmasını sağlar 3.
- Reçelin şekerlenmesini önlemek için limon suyu veya limon tuzu eklemek faydalıdır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: