Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oksijen seviyesi düşük olanlar, oksijen seviyesini artırıcı besinler tüketmelidir. Bu besinler şunlardır:
- Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, brokoli, karnabahar gibi sebzeler vitamin ve mineraller açısından zengindir 1.
- Karotenoid içeren gıdalar: Havuç, tatlı patates, balkabağı gibi turuncu ve kırmızı renkli meyve ve sebzeler 12.
- Folik asit kaynakları: Ispanak, kuşkonmaz, pancar ve mercimek gibi gıdalar sağlıklı kan hücrelerinin oluşumunu destekler 1.
- C vitamini açısından zengin besinler: Kivi, portakal, limon gibi meyveler akciğerlerin düzgün çalışmasına yardımcı olur 1.
- Su tüketimi: Günde en az 2 litre su içmek, vücudun oksijen taşıma kapasitesini artırır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: