Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Obruk peynirinin orijinal olup olmadığını anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir:
- Üretim Süreci: Gerçek obruk peyniri, koyun ve keçi sütlerinden üretilir ve üretim sürecinde katkı maddesi kullanılmaz 12.
- Mağara Olgunlaşması: Peynir, Divle Obruk Mağarası'nda 120-150 gün bekletilerek olgunlaştırılır 12.
- Tulum ve Küf Tabakası: Deri tulum üzerinde üretici etiketi bulunmalıdır 1. Mağarada kalan peynirler, 60-70. günlerde gri/mavi küf tabakasıyla kaplanır; bu tabaka beyaz pamuksu bir yüzeye dönüşür ve ardından kızararak kırmızı rengini alır 12.
- Fiyat ve Satış Zamanı: Gerçek obruk peyniri, Ekim ayının ortalarından itibaren satışa sunulur ve toplamda 40-45 ton civarındadır 12. Çok düşük fiyata satılan peynirlere itibar edilmemelidir 3.
Obruk peynirini büyük şarküterilerden, Karaman üreticilerinden veya online internet sitelerinden satın almak mümkündür 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: