Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Obruk peynirini anlamak için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Renk ve Kıvam: Obruk peyniri genellikle beyaz veya krem rengi tonlarındadır ve yarı sert bir yapıya sahiptir 13.
- Aroma: Kendine özgü bir tat ve aroma profiline sahiptir 14.
- Tuz Oranı: Orta düzeyde tuz içerir 1.
- Üretim Yeri: Sadece İç Anadolu Bölgesi'nde, özellikle Konya'nın Obruk köyünde ve Karaman'ın Ayrancı ilçesindeki Divle köyünde üretilir 13.
- Olgunlaşma: Peynirler, 35 metre derinlikteki Divle Obruğu'nda olgunlaştırılır 24.
- Ambalaj: Peynirler, kuzu veya oğlak derisine bastırılır 34.
Ayrıca, orijinal Obruk peynirinin tulumu, dış yüzeyinde kırmızı bir renge sahiptir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: